FÖRSVINN är en hel serie produkter som får fästingar, älglus, skabbdjur, loppor/löss, styngflugor, pälsätare och andra bitande insekter att försvinna.

En banbrytande produkt

Det här är en efterlängtad produkt för dig som tröttnat på att behandla ditt djur med kemikalier. FÖRSVINN är en helt giftfri och extremt mjukgörande salva, vars lukt gör att de flesta yttre parasiter, såsom fästingar, loppor, löss, skabb, älglus med flera helt enkelt flyttar! Precis som med alla dofter skall den dock harmonisera med individens lukt för att fungera.

Slipp flugplågan i öppna sår

Du kan smörja in ditt djur för att slippa fästingar, älglöss o yttre parasiter. FÖRSVINN går att  smörja i öppna sår för att hindra flugor att sätta sig i såret. FÖRSVINN påskyndar  därmed läkningen.

Spray för långpälsade djur

FÖRSVINN finns även som spray och du kan spraya i förebyggande syfte på djurets päls för att minska risken för ohyreangrepp

Specialprodukt FÖRSVINN EXTRA

Antiseptisk, klådstillande och svampdödande salva som även läker sår och stimulerar nybildning av hud. Används med fördel på hästar vid problem med mugg och rasp.

HUR SLIPPER JAG OHYRA PÅ MINA DJUR?

HISTORIEN OM FÖRSVINN

”Hösten 1995 fick mina hönor löss.Tidigare förekommande kemiska bekämpnings medel hade blivit förbjudna, och jag diskuterade problemet med ägaren till Hermanstorps Kvarn. I samma rum står en äldre man, född i Smålands skogar och bonde sedan barnsben…

…Han blandar sig då i samtalet och berättar för mig om denna växt som med sin säregna lukt driver loppor, löss, skabb och fästingar på flykt. Han mindes att han som barn knöt knippen av växten runt sängbenen, för att slippa bli biten av vägglöss…

…Några dagar efter att jag provat var alla hönslöss som bortblåsta, och till dags dato har jag aldrig haft besök av denna ohyra mer.
Många år senare brottades jag med fotskabbsproblem på importerade hästar med mycket hovskägg, och jag började leka med tanken på att kunna utvinna lukten ur dessa blad.
Jag diskuterade med Malin, som redan hade kunskapen om hur man kokar salvor, och idén om Försvinn föddes.
Eftersom vi ville ha en giftfri produkt kontaktade vi Kemikalieinspektionen, som bekräftade att Försvinn, som enbart innehåller vanligen förekommande livsmedel, undantas från tillståndsplikten.

Efter en intensiv period med tester hade vi hittat vår lösning. Den första burken Försvinn var född. Skabben försvann och huden blev mjuk och smidig. Som en bonus upptäckte vi att fästingar, älglus, styngflugor mm slutade plåga djuren.
Tillsammans med Malin grundade jag företaget Skogsapoteket AB och något år senare gick min make in som delägare.

I Oktober 2016 testas Försvinn på laboratorier runt om i världen och vi får äntligen bevis för hur bra Försvinn är!
Med 90% effektivitet som avskräckande (repellerande) mot fästingar, känner vi oss stolta över denna produkt.
I november 2016 drar Kemikalieinspektionen (KI) in undantaget ( “samtliga ingredienser vanligen förekommande livsmedel” )  för ALLA med alternativa repellerande medel. För Skogsapoteket innebär det att vi får ej sälja Försvinn tills vidare. Vi fortsätter dock vårt arbete med att få Försvinn godkänt som repellerande produkt av KI.

Feb 2017 får vi ytterligare tester klara på Försvinn, som stärker oss i vårt arbete då resultaten är mkt positiva.
Juli 2017 och resultatet en av de sista testerna – miljöfarligt eller ej – visar naturligtvis – att FÖRSVINN inte på något sätt är miljöfarligt.
Augusti 2017 och vi får svar, från vad vi hoppas är den sista testet (allergi), och  den bekräftar att FÖRSVINN är inte allergiframkallande.

Nu återstår “bara” arbetet med att få  EU att godkänna vår produkt, vilket kommer att kosta ytterligare några miljoner och många år. Men håll ut kära kunder, det är era positiva samtal och brev som gör att vi kämpar vidare 🙂

Många frågar om skillnaden mellan vår Skogssalva ( som har samma ingredienser) som Försvinn. Skogssalvan är en kosmetisk produkt, säljs o marknadsförs ej som repellerande och inga tester betr repellerande effekt har gjorts på den.

Nu pratar vi 2024 och vi har lämnat in ny ansökan till Kemikalieinspektionen som fortfarande hanterar oss som pest och skall fundera på om dom har tid att hantera vår ansökan med vårt nya recept av vår förbättrade Spraybara Försvinn

 

 

JAG SÖKER GIFTFRITT FÄSTINGMEDEL

FÖRSVINN

FÖRSVINN är en hel serie produkter som får fästingar, älglus, skabbdjur, loppor/löss, styngflugor, pälsätare och andra bitande insekter att försvinna.

Övriga produkter

Ringblomssalva, honungssalva, tjärsalva och tassalva. Listan kan göras lång och nya produkter kommer hela tiden till. Här finner du de vi hittills har utvecklat.

Naturligt för dig

Under resans gång har vi upptäckt hur fantastiska våra produkter är att använda på oss själva. Därför har vi tagit fram särskilda produkter även för oss människor.

Tillbehör

Lite gott och blandat. Här kan du hitta lite udda produkter och tillbehör som passar att köpa tillsammans med bland annat FÖRSVINN, t.ex. skyddshandskar och penslar.

I

VARUMÄRKESREGISTRERING

Skogsapoteket varumärke har godkänts av PRV i Sverige och är nu ett registrerat och skyddat varumärke. Detta bekräftar vår satsning på kvalitet och våra kunder.

5 + 11 =

I

OM SKOGSAPOTEKET

BEPRÖVAD KUNSKAP FRÅN DEN GAMLA BONDEPRAKTIKAN. Skogsapoteket AB tillverkar effektiva hudprodukter för djur och människor. Recepten har sitt ursprung i den gamla bondepraktikan med naturliga ingredienser från de småländska skogarna och myrmarkerna. Alla produkter tillverkas på gården med miljön i fokus.

cecilia@skogsapoteket.se

Högaskog 36194 Eriksmåla. Sweden

+46-471-10181

Facebook.com/skogsapoteket

GRATIS FRAKT vid köp över 100kr
This is default text for notification bar